Home Over Gewoon Lekker Groen

Over Gewoon Lekker Groen

Over Gewoon Lekker Groen

You cannot get through a single day without having an impact on the world around you. What you do makes a difference, and you have to decide what kind of difference you want to make. – Jane Goodall

WELKOM OP GEWOON LEKKER GROEN

Leuk dat je even de tijd neemt om de website te bekijken. Op Gewoon Lekker Groen maken we groen leven en vegan eten lekker, leuk en simpel.

Ik ben Sarra en ik heb Gewoon Lekker Groen samen met mijn beste vriend Jelle in 2012 opgericht. Inmiddels run ik de site met veel liefde zelf.

De onderwerpen die ik op Gewoon Lekker Groen bespreek gaan vooral over veganisme, zero waste, minimalisme en (moes-)tuinieren.

VEGAN RECEPTEN

groene currry & vegan citroen meringue taart

Het is je misschien opgevallen dat de recepten op Gewoon Lekker Groen vegan zijn. Ik ben namelijk gek op dieren en wil niet meer bijdragen aan het leed dat gepaard gaat met het eten van vlees en andere dierlijke producten. Mijn missie is dan ook om te laten zien dat je echt geen dierlijke producten nodig hebt om bijzondere dingen op tafel te zetten. 

Soms zijn mijn recepten gezond, maar heel vaak ook niet. Ik ben van mening dat je af en toe best weleens mag zondigen!

Je ziet op Gewoon Lekker Groen een hoop taarten, koekjes, muffins en andere bakrecepten voorbij komen. Simpelweg omdat bakken mijn passie is.

Het is ook een hele leuke uitdaging om “normale” en traditionele bakrecepten te veganizen en mensen te verrassen met het eindresultaat. Het mooiste compliment dat je kunt krijgen is: “Maar het smaakt helemaal niet vegan!” Als ik dat hoor, dan is mijn missie geslaagd.

Hier kun je lezen hoe mijn transitie naar een vegan levensstijl is verlopen.

OVER SARRA

Ik ben Sarra en woon samen met mijn partner en twee katten in Rotterdam. Ik ontwikkel de recepten op Gewoon Lekker Groen en Zoals gezegd ben ik gek op bakken en heb daarom ook een jaar lang een patisserie opleiding gevolgd in Beverwijk.

Toen was ik trouwens nog niet vegan, dat kwam later. Maar de opleiding heeft er wel voor gezorgd dat ik inzicht kreeg in hoe ingrediënten met elkaar werken in een recept én hoe ik bepaalde dierlijke ingrediënten kon vervangen voor plantaardige alternatieven om toch hetzelfde resultaat te krijgen.

Die kennis pas ik nu toe om mooie bakrecepten te ontwikkelen, die ik weer graag met je deel!

Verder houd ik mij ook graag bezig met groen leven en voor mij betekent dat, dat ik zo min mogelijk probeer de aarde te belasten. Ook al is dat soms wel heel moeilijk! Met praktische tips laat ik je zien hoe met kleine veranderingen in je levensstijl toch een grote bijdrage kunt leveren aan het ontlasten van de aarde.

Dus kijk nog even rond en laat mij weten wat je er van vindt. Gewoon Lekker Groen is ook te vinden op Instagram, PinterestTwitter en Facebook.

CONTACT

Mocht je vragen hebben of graag iets kwijt willen dan kan dat natuurlijk. Vul dan dit contactformulier in en dan ontvang je binnen twee werkdagen een reactie.